Известно стана името на новия Iron Man!

След като минали  месец научихме, че Тони Старк  известен още като Iron Man ще отстъпи ролята и бронята на младото момиче – гений Рири Уилямс, вече знаем и името, което тя ще ползва!

Рири влиза в нова броня по свой модел и ще се нарича Ironheart. Комиксът пък от своя страна ще носи името ‘’The Invincible Ironheart”  и ще започне да излиза от ноември 2016та година. riri.JPG

Писателят Брайън Майкъл Бендис (Ultimate Spider-man, Jessica Jonnes и много други) и художника Стефано Касели поемат работата върху предстоящата поредица, а идeята като като цяло е на Бендис.  Относно новото име, Бендис казва следното: „ Iron Woman звучеше твърде старомодно за някои от нас(останалите членове на редакторския екип).  Iron Maiden пък щеше да ни докара проблеми в съда. Джо Кесада(дългогодишен редактор в Марвел) хареса Ironheart след като му разказах каква история съм планирал за персонажа. Името е показателно не само за душата на героинята, но и за цялата поредица за Iron Man. Тони облича бронята си  за пръв път за да спаси сърцето си. Рири я облича поради  различни причини, но все пак свързани със сърцето и.”

rrrr

Не за пръв път Марвел поставят в ролята на някой от известните си герои друг човек-без значение пол и раса. Така,че според мен не бива да сме коне с капаци , които бързат да ритат срещу новостите, а първо да им дадем шанс. Нека първо излязат няколко броя, да прочетем  историите и да видим дали ще са добри вместо да ги заклеймяваме. Ако не са, то тогава вината е на писателите, а не на персонажа, бил той, мъж, жена, бял, черен и т.н.

Както казах това не се случва за пръв път- ролята на Iron man е била поемана от други хора, няколко пъти още от 60те години насам.  И да не забравяме Сам уилсън, който до скоро заместваше Стийв Роджърс като Капитан Америка, Камала Кан като Ms. Marvel, Джей Фостър като Тор, Майлс Моралес като Spider-man, Амадеус Чо като Хълк. Всички те както и още много други  са ясен знак, че Марвел се опитват да поемат в нова посока и да направят нещо различно с персонажите си.  А в това няма нищо лошо, стига да бъде добре реализирано.

В крайна сметка важно е сърцето на героя,  а не пола и етноса му. Да има дадем шанс, пък ще видим! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s