The Tick- сериал или не?

The Tick- един доста позабравен герой, който сега се опитва да направи смело завръщане на малия екран…отново! Toва ще се случи(или поне ще се опита да се случи) благодарение на Amazon и техните оригинални  продукции. Преди да всичко останало обаче, нека да се запознаем повече с този интересен персонаж!

1_tick_panel2

И така The Tick(в превод Кърлеж) е създаден от Бен Едлунд през 1986та година.  Първоначално The Tick е служил като талисман за New England Newsletter в района на Бостън, след което набира популярност и се сдобива със свой собствен комикс през 1988ма година.  Изданията първоначално са черно-бели, а по-късно се сдобиват с цвят. Но какво прави този Кърлеж толкова различен и гениален от всички останали супер герои? Ами той и всички в неговия свят са една абсурдна и чистосърдечна пародия на супер героите, които познаваме! И ще ви съсипе от смях! 🙂

keen

Свръх силен, неуязвим,  с рефлекси като олимпийска котка и изключително развито чувство  за справедливост! Това е The Tick! Характерен с множеството си монолози и вдъхновителни речи, които звучът колкото абсурдни, толкова и смислени той води борба срещу някои от най-шантавите злодеи, които тормозят The City(Градът), мястото, което Tick защитава! Нищо друго не се знае за него- откъде има силите си, какво е истинското му име и т.н. Според комикса той е освидетелстван луд, който още в първи брой бяга от лудницат,защото му е скучно и отива в Градът за да го пази. Но дори това е малко информация- все пак докато е е в лудницата все още носи прилепналия си син костюм на кърлеж. А дали е бил герой и преди това? Кой знае.  Важното е, че светът на Tick ще ви извади и от най-кофти настроението, в което може да попаднете! Там ще срещнете още много пародийни образи като например American Maid-супер героиня пародираща Капитан Америка и Wonder Woman.Облечена като камериерка,тя мята своите обувки по злодеите вместо щит! И естесвено и любимият ми герой-  Die Fleredmaus(Прилепът на немски), очевидна пародия на Батман! Но  това е едва малка часто от всички прекрасни  пародии, които ви очакват в света на The Tick!

the-tick-comic-book-characters-photo-u2

Не мога да не спомена и Артър(без фамилия), верния помощник на  Tick! Обикновен счетоводител, Артър намира летящ костюм  на молец(или нощтна пеперуда), като решава, че трябва да го ползва за добро. Артър е здравия разум в дуото- но дори той се чувства вдъхновен от ентусиазма и решителността на големия, син кърлеж! 🙂

Може би много от вас, с които сме от едно поколение помнят  Tick от едноименият анимационен сериял от 1994та година излъчван по Fox Kids, редом с X-Men и Спайдърмен! Това бе и моята първа среща с героя и смея да твърдя, че и до ден днешен хумора вътре продължава да е на ниво!

Една от малкото разлики с комикса там е, че вместо избягал от лудницата, The Tick преминава през ежегодно изпитание за герои, като там комисията го праща да защитава Градът!

amazon-the-tick-reboot-pic

През 2001ва пък Фокс представи и първия телевизионен сериал със синия симпатяга. Тук идеята бе по-скоро да се направи нещо като ситком. Малко(на места и почти никакъв) екшън, но много хумор в стила на комикса и анимацията. За жалост серияла успява да изкара едва девет епизода.

И така стигаме до тук- 2016та и опит за нов сериял по  Amazon! Защо само опит? Ако не знаете сериялите, продукция на Амазон винаги получава първо пилотен епизод излъчен преди началото на сезона. След което зрителите гласуват за пилотния епизод, който най-много им е харесал и победителя получава поръчка за цял сезон. За това и опит- може и  да не стане. Но от това,което видях в пилотния епизод на The Tick много, ама мнго искам той  да спечели за да видя още!

amazon-tick-reboot-pic

Както при комикса, анимацията и ситкома, така и тук Бен Едлунд е сценарист. А той знае най-добре как да пише за своето творение и все пак ни  дава нещо ново!Ето ви  едно интервю с Едлунд,което може да ви допадне. Самия Tick е такъв какъвто характера му и  в предните адаптации и комикса. Но този път Едлунд дава напълно нова история за Артър(даже и фамилия си има този път), проследваме неговто пътуване към превръщането в герой след трагична случка в миналото. Резултатът е нещо средно между Марвел сериялите на Нетфликс и кино филмите им-хем е някак мрачно и сериозно, хем и с хумор идващ основно от  The Tick. Eто едно малко превю.

И така, Супер Герои това е горе-долу по важното, което ви  трябва да знаете за The Tick и компания. Реших да го напиша, защото след всички вълни от комикс филми и сериали, които ни  заливат, този герой и бъдещия(дано) му сериял остана някак незабелязан, поне в нашата скромна държава.  Ако и вие сте игледали пилотния епизод и вие харесал тогава остава да стискаме палци. Ако не сте- изгледайте го поне за да имате свое мнение, а ако не ви хареса, здраве да е!

И накрая не мога да не завърша с култовия боен вик на The Tick: SPOOOOOONNN! 😀

the-tick-animated-series

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s