Just Imagine от Стан Лий

Здравейте, Супер герои! След като преди няколко дни на страницата ни във Фейсбук си говорихме за създадената oт Стан Лий поредица от комикси „Just Imagine”, сега е време да се гмурнем по-дълбоко в темата!

148

 

И така, първо накратко каква е тази  поредица. „Just Imagine”, вярвате или не, бе сътворена от великия Стан Лий, но не за Марвел, а за DC Comics! Тук Стан получава шанс да развирхи за пореден път въображението си и да ни представи свои версии на някои от най-известните герои на DC като Супермен, Батман, Green Lanthern, The Flash и други. Поредицата има 13 броя, а героите от нея дори бяха част от Мултивселента на DC, живеейки на Earth 6! За жалост при едно от рестартиранията на комиксите на DC, тя бе унищожена, изтривайки всяка следа от намесата на Стан Лий… ех! Но това няма да ни спре! Време е да видим някои от по-интересните, според мен, версии на герои, анти-герои и злодеи от Stan Lee’s Just Imagine! 😀

5209138-3250863030-10-mo

Няма как да не започна с версията на Батман! Тук той се подвизава под името Уейн Уилямс, афро-американец, чийто баща е полицай, убит по време на засада. Години по-късно Уейн е натопен за престъпление от „Handz”- лидерът на улична банда. Естествено, Уейн се заклева, че ще си отмъсти някой ден, как иначе! В затвора той  се запознава с учен на име Фредерик Грант, който го учи как да развие и използва максимално умствените си способности…, което в комикс изглежда адски лесно!  Уейн служи и като бодигард на Грант, затворът е опасно място, все пак. След като  спасява живота на директора на затвора, Уилямс е пуснат на свобода. За да може да започне мисията срещу Handz и бандата му, Уейн има нужда от пари. Набавя си ги като участва в кеч мачове под името Батман! Звучи ли ви познато? КхъкхъСпайдърменКхъкхъ! Закашлях се, извинете! 😀  Уейн никога не излиза на ринга без маска, а само след наколо седмици се прочува като кечист, натрупвайки много, ама много пари! Предостатъчно, за да започне войната си  срещу Handz. Уейн разкрива самиличността си само пред приятеля си Фредерик Грант, който пък притежава необходимите технически умения и двамата стават партньори! Уейн получава възмездие, когато по време на битка неговият враг Handz пада от високо и намира смъртта си. След това Уейн Уилямс продължава да се бори за справедливост като Батман!

batman_just_imagine_010

 

И в тази версия Батман няма супер сили, но е в съвършено физическо и умствено състояние и,  разбира се, ползва всякакви хубави джаджи!

stan-lee-signed-superman-cover-brooklyn-comic-shop-2016-stulman

 

А сега идва ред на Супермен, който в тази вселена носи името Салден. Той е част от полицията на Криптон, но пък е най-слабият й член. Чрез помощта на летателен хамут, Салден успява да залови опасен престъпник в телепортационна лаборатория. За нещастие, злодеят успява да телепортира себе си и Салден на нашата планета. Двамата се озовават тук, без начин да се върнат обратно, но пък със супер сили. Салден решава да построи нов телепортатор, с който да се върне на Криптон, но технологията на Земята е все още твърде примитивна. Все пак планетата ни има потенциал да развие технологията си, но войните, престъпността и бедността забавят прогреса. Така Салден решава да използва силите си в помощ на Земята и се ражда Супермен! 😀

1793597-just_imagine_wonder_woman__2001__1-768x1197

 

Звучи ли ви забавно и интересно до тук? Сега да видим какво е измислил Стан за Wonder Woman! В Just Imagine вселената тя се нарича Мария Мендоса и е активист. Тя протестира срещу корпорация, която прави разкопки на древна свещена земя на инките в близост до селото й. Тайно от всички директорът на корпорацията планира да овладее тайнствените сили, криещи се в разкопките и да завладее света! Оригинално, а? Директорът-злодей отвлича бащата на Мария и го  завежда до разкопките, а тя естествено тръгва след тях. За нещастие, пристига твърде късно – баща й е мъртъв, а директорът придобива демонични сили от артефактите при разкопките, след което се отправя към Лос Анджелис. Мария намира жезъла на Манко Капак (мисля, че така се пише) – основателят на цивилизацията на Инките. Жезълът я дарява със силите на древния Слънчев бог на Инките и Мария тутакси потегля след демоничния директор! Нашата героиня решава да остане в Лос Анджелис и да се бори срещу злото под  името Wonder Woman!

2790465-01-768x1180

 

И тъй като скоро излиза и трети сезон на The Flash, нека да приключим с него… или по-точно  с нея! Да, точно така! В тази версия Стан Лий ни представя жена под маската на Светкавицата! Колежанката Мари Максуел страда от болест, която бавно изсмуква енергията й, застрашавайки живота й. Мари си мечтае да бъде супер герой и един ден мечтата й се сбъдва…, но не без своята цена. Бащата на Мари е учен, който е преследван от врагове от миналото си: STEALTH (Special Team of Espionage Agents Licensed to Target and Hit). Те го намират и го убиват, но в последните си мигове бащата инжектира Мари с ДНК от колибри, за да я спаси от болестта й. Това я дарява и със свръх скорост и Мари посвещава живота си на борбата срещу злото като The Flash!

Шантаво, нали? Е, такъв си е Стан Лий. Подбрах само тези версии, тъй като лично за мен те бяха най-интересни, когато ги четях на времето. Но естествено не се колебайте да пробвате и останалите – има Catwoman, Robin, Justice League и какво ли още не!

 

Пишете коя версия ви се струва най-интересна, забавна или просто добра! До следващия път!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s