International Iron man #3

Ето, че и International Iron Man #3 успя да долети при нас! Надявам се, че  ще продължи да си пристига редовно, за да получим цялата завършена история без премеждия – все пак не са толкова много броеве! Факт, който ми вдъхва много надежда! 😉

Както винаги, преди да видим какви ги върши Тони Старк из българските поля (и не само там) в новия брой, може да си освежите паметта за случките в International Iron Man #2. Спомнихте ли си? Да започваме тогава (потривам ръце)!

inim1

 

International Iron man #3 лично за мен е най-добрият брой до сега! Е. По нататък има и по-добри, но говоря за тези, които са излязли до момента на българския пазар! Историята си продължава там, от където прилкючи предния брой – с Тони вкопчен в битка срещу отряд  Mandroids и не губи никакво  време в допълнителни обяснения! Чудесно е да видим/прочетем разговорите, които той води с бордовия си компютър Фрайдей, който оспорва тактическите му решения! А те все пак са решения в стил Тони Старк, та кой не би ги оспорил? 😉

inim2

 

Брайън Майкъл Бендис продължава да представя историята като смесица между минало и настояще. Спомените на Тони от преди 20 години присъстват и в този брой, като те отново ни показват нагорещените отношения межди младия Старк и неговия уж баща – Хауърд. Не е лесно, когато и двамата са всезнайковци, но единият все пак е по-опитен и на пръв поглед е прав. Но по-важната роля на тези спомени е бавно, но сигурно да ни разкрие разцъфтяващата любовна връзка между Тони и Касандра. Любов, която както знаем години по-късно ще прениме в битка между търговец на оръжия и милиардер в железен костюм. Но Бендис знае как да ни заведе от началото  до края, без да прибързва, без излишно хвърляне на много ненужна информация.

inim3

 

Единственият минус от това, че спомените заемат по-голямата част от историята е, че конфликтът, който се развива в настоящето, прогресира по-бавно. Но този минус е засенчен от истинската сила на този комикс – доброто изграждане на персонажите! Както вече казах, всички знаем, че любовта между Тони и Касандра е обречена, но Бендис поднася историята по начин, който като читатели ни кара да сме съпричастни, да се интересуваме от случилото се. Нещо повече – за историята е важно дали Касандра наистина обича Старк или е само „стръв” по думите на Хауърд Старк! И скоро ще разберем! За някои хора това е скучна история, защото не виждаме постоянно Тони да скача в бронята и да гърми наляво-надясно, но нека да не збравяме идеята на този комикс – да ни представи история, различна от екшъна, който се води е Invincible Iron Man, който в Америка излиза паралелно с International. Няма да е интересно да се четат две еднакви неща все пак. Да, ние получаваме само едното заглавие (за сега), но мисля, че то е по-стойностното от гледна точка на историята и добре развитите персонажи.

inim4

 

И въпреки бавното развитие на събитията от настоящето, в този 3ти брой Бендис постига отличен баланс между случките от преди 20 години и днес! Нещо, което не вървеше толкова добре в предишните 2 броя! А и не мога да не спомена двата ми любими момента от съответните периоди – младият Тони скрил се в тоалетната на Касандра, благодарение на стелт устройството си (гений от младини), след  което следва малко тоалетна романтика! 😀  И другият момент, от настоящето, в който един от Mandroid-ите казва на Старк, че му е голям фен, но не знае кога да млъкне! Безценно!

inim7

 

Малеев също не спира да ме радва с арта си. Както и преди съм споменавал, неговият стил е точно на място в истории, които се въртят основно около прогреса на персонажите като такива, вместо неспирни експлозии, падащи сгради и прочее! А този брой ме заслепява още с красивата си корица! Има малки места, в които любовта на Малеев към по тъмните черни елемнети  си проличава, но това в никакъв случай не замъглавя случаващото се по панелите.

В заключение мога само да кажа, че лично за мен International Iron Man продължава да е вторият най-добър комикс от издаваните от Артлайн, засенчен единствено от Spider-Man/Deadpool! От сега мога да ви кажа, че ако трети брой ви е харесал, четвътри също няма да ви разочарова! Ще се видим отново тогава! 😀

inim8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s